lauantai 7. toukokuuta 2011

Superfoodeja kissoille!

Kissoilla on neljätoista kertaa vahvempi hajuaisti kuin ihmisellä. Vaikka koiran hajuaisti on vielä monta kertaa parempi on kissojen hajuaistissa jotain erikoista. Fysiologian luennolla kerrottiin joskus että kissa pystyy haistamaan ruuassa olevat aminohapot ja sen takia on valikoiva ravintonsa suhteen. Kissoja pidetäänkin nirsoina herkuttelijoina mutta ehkäpä se johtuu juuri siitä että ne tietävät millainen ruoka on hyvää ja ravitsevaa. Vaikka kissa on elänyt ihmisen lemmikinä jo faaraoiden ajoista lähtien on sen aistit yhä lähellä villiä kantamuotoaan. Kissojen jalostus on aloitettu huomattavasti myöhemmin kuin koirien jolloin niiden käytöksessä ei ole tapahtunut huomattavaa evoluutiota.

Kissamme, Namu ja Kala, eivät pärjäisi villikissalle metsästyskisassa. Siitä huolimatta ne pitävät meitä ihmisiä surkeina metsästäjinä ja tuovat mökillä saaliinsa näytille jos sellaisen sattuvat kiinni samaan. Arkena Namu ja Kala joutuvatkin tyytymään meidän tarjoamiin eväisiin mutta ennenkuin niihin edes kosketaan ne haistellaan tarkasti.

Ei siis yllätä että meidän kissoille maistuu ainakin spirulina tabletit, kookosöljy ja Artisanan Cacao Bliss raakasuklaa kookosvoi. Ja kissat on siis lihansyöjiä!

Spirulinaa löytyy myös Yarrahin luomukissanruuista joten se varmaan myös maistuu muille kissoille. Spirulina sisältääkin 17 eri aminohappoa joten ei mikään ihme että maistuu! Pitää varmaan ostaa pian lisää spiruliinaa koska tänäkin aamuna Kala varasti tabletit jotka hetkeksi jätin pöydälle. Se oikeen ahmi ne!

Kissat ei maista makeaa mutta Kalalle ja Namulle näyttää maistuvan yllättäen makea Artisanan Cacao Bliss. Kookosöljy maistuu aina iholta nuoltuna mutta ei klöntteinä kupilta.

Villikissa?

Jos superfoodit maistuu meidän perheen kulinaristeille niin on ne myös kyllin hyviä minulle! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti