keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Kookopähkinöitä tässä mulla on...

Kookospähkinän avaaminen on vaikeaa! Varsinkin kun ei omista viidakkoveitseä tai kirvestä. Heittäsikö sen alas partsilta tai löiskö vasaralla rikki? No, päädyin sitten naputtelemaan sen auki Fiskarsilla niin että koko keittiö täyttyi pähkinänkuoren hakkeesta. Ei siinä menny kun puoli tuntia. Ja kello taisi olla noin kymmenen ilalla, hups. Hätä ei kai lue lakia. Jos on pakko avata kookospähkinä kerrostalossa nukkumaanmenoaikaan, niin sitten se pitää tehdä. Huom! Tarzan ei auttanut!
Onneksi aherrus palkitaan herkullisella kookosvedellä ja hedelmälihalla. Kookoksen hedelmälihaa käytin myös raakasuklaan tekoon ja tuli ehkä parhaat suklaat ikinä.

Aukes!

Kookosraakasuklaa

Kookosöljyä
Raakaa kaakaojauhetta
Carob-jauhetta
Maca-jauhetta
Voi hyvin -luomu hunajaa
Tuoreen kookoksen hedelmälihaa
Makeuttamattomia luomu kookoslastuja

Jotkut vaan osaa. Kuva Vietnamista (Mui Ne Beach).

"Kookospähkinöitä tässä mulla on tidiididididii laita riviin kaikki pähkinät bum bu bumbum suuret, pienet ja pääsi kokoiset"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti