perjantai 15. huhtikuuta 2011

Raakaa ruokaa

Muutama päivä sitten katsoin Food Matters dokkarin joka kerto miten ihmiset kärsivät entistä enemmän kroonisista sairauksista ja syövät entistä enemmän lääkkeitä. Ja miten ravinnolla voitaisiin ehkäistä ja hoitaa monia sairauksia ja parantaa yleistä hyvinvointia. Nykylääketieteellistä tutkimusta rahoitetaan biljoonilla dollareilla mutta parannusta ihmisten kärsimiin sairauksiin ei löydy. Lisäksi ihmiset syövät entistä ravintoköyhempää ruokaa ja siinä sivussa myös kaikenlaisia torjunta- ja lisäaineita. Ei ihme että ihmiset sairastuvat. Dokkarissa tuli myös esille esimerkkejä miten ihmiset ovat parantuneet ravinnon avulla ja hehkutettiin erityisesti raakaravinnon hyödyistä. Päivittäin syödystä ruuasta vähintään puolet tulisi olla täysin käsittelemätöntä.

En tiedä onko hyvä ajaus katsoa tuon tyyppisiä dokkareita koska alkaa ahdistaa ja raivostuttaa. Meillä on avain parempaan terveyteen ihan nenän edessä mutta sitä ei käytetä. Lääketiede on kiistämättä tehnyt paljon hyvää ja monet sairaat ovat parantuneet mutta missä vaiheessa homma meni mönkään? Milloin lääketeollisuudesta tuli raakaa bisnestä?
Tosi surullista että ollaan sellaisessa vaiheessa että monet ihmiset kärsivät turhaan. Monet ihmiset uskovat sokeasti siihen, että lääketiede tekee vilpittömästi kaikkensa hyvinvointimme eteen. Niin se ei vaan ole, raha ratkaisee. Tuntuu että tästä aiheesta jauhetaan paljon netissä ja kahvipöydissä mutta muuttuko asiat paremmiksi koskaan? Toivottavasti. Ainakin ihmiset ovat alkaneet tiedostamaan ravintoasioita paremmin vaikka jotkut edelleen niitä vähätteleekin. Näin voidaan päätellä ainakin ihmisten ruokaostosten perusteella. Vai miksi ostoskoriin päätyy eineksiä, limpparia, karkkia, margariinia, kevyttuotteita, oranssia marinoitua tehotuotettua lihaa, viikkoja säilyvää leipää ja pullaa?

Dokkarin innoittamana tein mustikkapiirakan. Raa'an sellaisen :) Vinkkejä piirakan tekoon löysin eri raakaruokasivuilta ja muokkasin oman version.

Mustikkapiirakka

Pohja:
1 dl cashewpähkinöitä
1/2 dl maapähkinöitä
1/2 dl rusinoita
n. 1 dl taateleita
ripaus ruususuolaa

Täyte:
1 banaani
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl juoksevaa kookosöljyä
n. 5 dl mustikoita

Pähkinät, rusinat, ripaus suolaa ja taatelit laitetaan blenderiin. Sekoitetaan kunnes muodostuu tahmeaa tahnaa josta voi muovata piirakkavuokaan pohjan. Banaani ja mustikat sekoitetaan blenderissä nestemäiseksi ja lisätään cashewpähkinät ja kookosöljy. Sekoitetaan kunnes täyte on sileää. Koristellaan mustikoilla ja laitetaan jääkaappiin jähmettymään.


Piirakasta ei tullut niin kaunis mutta se oli TODELLA hyvää ja helppo tehdä! Jostain syystä täyte ei jähmettynyt tarpeeksi, olisi varmaan pitänyt laittaa enemmän kookosöljyä siihen. Ensi kerralla sitten! 
Haluan ehdottomasti kokeilla lisää raakaruokareseptejä, pari on jo napattu talteen tietokoneen Reseptejä -kansioon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti