Olen aloittelija raakaruoka kokkailuissa mutta näköjään makeiden herkkujen tekeminen luonnistuu helposti. Aineet vaan blenderiin, hrrhrrrr ja valmista on!
Chocolate Bliss Balls
lasillinen cashewpähkinöitä
2 rkl Voi hyvin -luomuhunajaa
8 taatelia
2 rkl raakakaakaojauhetta
luomu kookoshiutaleita koristeluun
Aineet sekoitetaan blenderissä kunnes muodostuu pehmeää tahnaa.Tahnasta muotoillaan palloja jotka pyöritellään kookoshiutaileissa. Alkuperäiseen reseptiin kuuluu lisäksi vaniljauutetta mutta hyviltä bliss ballsit maistui ilmankin. (Iherb.com:sta saa näköjään n. 5 dollarilla luomu vaniljauutetta. Täytyy laittaa tilaukseen!)
H20
Vapaapäivän kunniaksi haettiin Mikun kanssa lähdevettä Sipoon Eriksnäsin lähteeltä. Lähteelle oli helppo löytää varsinkin kun oli auton navigaattori ja Mikun suunnistustaidot apuna. Vettä satoi, lähdevesi oli jäätävän kylmää ja sormet tärisivät kuin vanhalla alkkiksella kun viinipulloja täyteltiin. Kaikki oli kuitenkin vaivan arvoista kun sain kantaa kotiin 10 pulloa herkullista lähdevettä.Vesi maistuu ihmeellisen pehmeälle ja valuu kurkusta alas kuin nielemättä. Kumma kyllä, hanavesi ei maistu lähdeveden jälkeen enää niin hyvälle, vaikka meillä Espoossa kuulemma onkin suhteellisen hyvälaatuista vettä.
Lähdeveden lisäksi sai hyvän mielen. Metsässä kävely on parasta ja rauhoittaa kummasti oloa. Täytyy ehdottomasti useammin päästä pois kaupungin hälinästä nauttimaan luonnosta. Onneksi maanantaina alkaa muutaman päivän lukuloma mökillä Kemiössä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti